Lazerle labioplasti

Lazerle Labioplasti İç Dudak Estetiği

Lazerle iç dudak estetiği bilgilendirme yazımızı severek okuyacağınızı düşünüyorum. Son yıllarda iç dudak estetiği başta olmak üzere genital estetik ameliyatlarına gerek medyada gerekse sosyal paylaşım sitelerinde oldukça fazla yer verilmektedir. Lazer teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip eden biz kadın doğum doktorları iç dudak estetiği ameliyatlarını lazer kullanarak yapmaktayız.

Lazerle iç dudak estetiği ameliyatının nasıl yapıldığını sonuçlarının nasıl olduğunu ve kendiniz için neler yaptırabileceğinizi öğrenmek için 5-10 dakikanızı ayırmanızı rica ediyoruz.

Bu makale tüm hastaların ortak şikayetleri için yazılmıştır. Bilgilendirme yazımızı okurken sizi ilgilendiren konularda sormak istediğiniz soruları not alarak bizlere iletebilirsiniz.

Lazerle iç dudak estetiği ameliyatı, lazerle vajinal daraltma ameliyatından sonra en sık yaptığımız genital estetik ameliyatıdır. Lazer ile iç dudak estetiği, büyük ve sarkmış iç dudakların görünümünü düzelttirmek isteyen kadınlar için oldukça popüler bir yöntemdir. İç dudakların fazlalık kısımlarının alınarak küçültülmesi ile genital bölge daha estetik ve daha genç bir görünüme sahip olmaktadır.

Lazerle iç dudak estetiği ameliyatı için en iyi adaylar şikayetlerinden emin olan ve bu ameliyatın kendileri için çözüm olacağını düşünen kadınlardır. Kararınızdan emin olmak için kadın genital organlarının normal görüntüleri ile kendinizi karşılaştırabilirsiniz.

Lazerle iç dudak estetiği nasıl yapılır?

Dileyen hastalarımız labioplasti ameliyatlarını nasıl yaptığımızı hazırladığımız videolardan izleyebilir. Dört çeşit lazerle yapılan labioplasti ameliyatı vardır. Bunlar dan hangisinin uygulanacağı muayene sonrası hastaya tüm detayları ile anlatılır.

Öncelikle iç dudaklar, klitoris ve klitorisin yan tarafı ayrıntılı olarak incelenir. Hastanın özellikle şikayetçi olduğu ve düzeltilmesini istetiği yerler sorulur. Daha sonra hekim olarak hastaya kendi düşüncemizi söyleriz . Hastanın ve bizim görüşlerimiz doğrultusunda düzeltilecek kısımlar çizilerek hastaya nerelerin nasıl düzeltileceği anlatılır.

Lokal, genel ( sedoanaljezi ) yada spinal anestezi ile yapılabilir. Hastanın isteğine göre her türlü anestezi yapılabilir, hasta muayene edildikten sonra hastaya uygun olan anestezi önerilir. Lazerle yapılan labioplasti için çoğu zaman lokal ( sadece işlemin yapılacağı bölgenin uyuşturulması) anestezi yeterlidir.

İç dudaktaki işaretlenmiş yerlerden lazerle fazlalık kısımlar kesilerek çıkarılır. Daha sonra provada yapılır. Provada fazlalık kısımlar çıkarılıp dikildikten sonra iç dudakların nasıl görüneceğine bakılır. Asimetri yada halen fazlalık olarak görünen yerler düzeltilir.

Prova bittikten sonra kanama kontrolü yapılır ve kanama durdurulur.

Daha sonra vucut tarafından emilebilen özel dikişler ile estetik olarak dikilerek ameliyat sonlandırılır.

Lazerle labioplasti iç dudak estetiğini kimler neden yaptırır?  

Lazerle labioplasti ameliyatı iç dudakların boyutunu azaltan cerrahi bir işlemdir. Dış genital yapıların görüntüsü kadınlar arasında önemli farklılıklar gösterir ve doğumlardan sonra zamanla değişebilir. Daha büyük, düzensiz, sarkmış ve uzun iç dudaklar; basit kozmetik cerrahi işlemlerle düzelebilen problemler oluşturabilir.

Büyük iç dudaklar kadınların bir çoğu için önemli estetik kaygı oluşturur. Büyük ve sarkmış iç dudaklar kadının utanmasına kendisini çirkin hissetmesine neden olabilir. Hoşa gitmeyen iç dudak görüntüsünden dolayı mutsuz olan kadınlar cinsel ilişki tecrübelerini başkalarıyla paylaşmakta güçlük çekebilirler.

Büyük ve sarkmış iç dudaklar mayo ve dar kıyafetler giyildiğinde çok fazla belli olabilir. Başkası tarafından iç dudakların dışarıdan bakıldığında belli olması, iş yerinde dar kıyafetler ve üniforma giymek zorunda olan kadınlar için endişe verici bir durumdur. Bu kadınlar için lazerle labioplasti ameliyatı hem özel hemde mesleki anlamda hayatlarını kolaylaştıracaktır.

Lazerle iç dudak küçültülme işleminin faydası sadece estetik değildir. Sıkı dar kıyafetler büyük ve sarkık iç dudakları tahriş ederek, çalışırken, egzersiz yaparken, günlük hayatlarında iş yerinde görevlerini yaparken kadınları rahatsız edebilir. Uzun ve sarkmış iç dudaklar cinsel ilişki sırasında vajina girişini kapatarak ağrıya neden olabilir, cinsel ilişki keyifli olmaktan çıkıp kadın için işkenceye dönüşebilir.

Lazerle labioplasti bizim gibi kozmetik işlem yapan jinekologlar tarafından ayaktan tedavi olarak yatışa gerek duymadan yapılmaktadır. Hastaya anestezi uyguladıktan sonra 45-60 dakika sürmektedir. Lazerle labioplasti ameliyatı klitorusun üstündeki fazlalık derinin alınması, vajina daraltma gibi diğer estetik ameliyatlar ile aynı seansta yapılabilir. Kozmetik jinekolojik ameliyatların çoğu daha za kanamaya daha düşük enfeksiyon riski ile simetrik sonuç elde etmeye yardımcı olan lazer teknolojisi ile yapılabilir.

Normalden çok büyük, uzun ve sarkmış iç dudaklara sahip bir kadın görünümü konusunda endişe duyuyor ve fiziksel aktivitelerini rahatlıkla yapamıyor ise lazerle labioplasti iç dudak estetiği ameliyatı hızlı ve güvenli bir çözüm olacaktır.

  • İç dudakları sarmış ve büyük olan estetik acıdan rahatsızlık duyan kadınlar

  • İç dudakların büyük ve uzun olmasından dolayı sürtünmeye bağlı tahriş, şişme ve kızarıklıkları olan kadınlar

  • Dar kıyafet giydiklerinde yürürken bisiklete binerken yada diğer sportif faaliyetlerde iç dudaklarından dolayı ağrısı olan kadınlar

  • Çinsel ilişki sırasında büyük iç dudakları vajina girişini kapatıp ağrı oluşturan kadınlar

  • İç dudakların biri büyük biri küçük olan kadınlar ( iç dudak asimetrisi )

Lazerle labioplasti iç dudak estetiği ameliyatı öncesi neler yapılmalı?

  • Lazerle Labioplasti ameliyatından en az 3 gün önce genital bölge temizliği yapılmalı

  • Yanınızda dar tayt şeklinde iç çamaşırı getirin

  • Alkol kullanıyorsanız tüketimini azaltın

  • Kan sulandırıcı gibi ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuza bildirin bu tür ilaçların bazen ameliyattan bir hafta öncesinde bırakılması gerekmektedir

  • Sigara yara iyileşmesini ve kan dolaşımını bozduğu için; Sigara içiyorsanız mümkünse bırakın bırakamıyorsanız azaltın

  • Takip edildiğiniz bir hastalık var ise ( yüksek tansiyon, şeker hastalığı vs… ) ve bunlardan dolayı ilaç kullanıyorsanız aynı şekilde kullanmaya devam edin ve doktorunuza bildirin

Lazerle labioplasti iç dudak estetiği ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler

  • Lazerle Labioplasti sonrası antibiyotiğinizi ve verilen kremi düzenli kullanmalısınız.

  • Lazerle Labioplasti sonrası ilk iki gün banyo yapmamalısınız.

  • Lazerle Labioplasti sonrası 2 hafta birikinti şeklindeki suya girmemelisiniz ( havuz,deniz,küvet).

  • Lazerle iç dudak küçültme ameliyatından sonraki ilk bir ay cinsel ilişkiye girilmemelidir.

  • Lazer labioplasti sonrası morarma ve şişlik olabilir. Bunlar bir iki hafta içerisinde kendiliğinden düzelecektir.

  • Lazerle iç dudak estetiği sonrası hafif bir ağrınız olabilir. Reçete edilen ağrı kesiciyi kullanarak bu şikayetinizden kurtulabilirsiniz. Ağrı kesiciye rağmen ağrınız devam ediyorsa mutlaka doktorunuza haber vermeniz gerekir.

  • Lazerle iç dudak küçültme sonrası ödemin artmaması için soğuk uygulama yapılabilir

Lazerle labioplasti ameliyatının cerrahi yönteme göre avantajları nelerdir

Lazer kullanılarak yapılan labioplasti ameliyatı daha güvenli ve diğer cerrahi yöntemlere göre daha iyi sonuçlar sağlamaktadır. Lazer ile kanama daha az olmakta yara yeri iyileşmesi daha hızlı olmakta ve skar dokusu dediğimiz yara yeri izi oluşma ihtimali azalmaktadır.

Lazerle labioplasti ameliyat fiyatları ne kadar ?

Lazerle labioplasti ameliyatı fiyatı için sekreterimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Lazerle labioplasti iç dudak estetiği ile beraber yapılacak diğer estetik işlemler varsa, istediğiniz anestezi şeklini ve özellikle işlemin yapılmasını istediğiniz bir hastahane varsa bunların hepsini sekreterimize bildirirseniz fiyat konusunda size daha iyi ve eksiksiz yardımcı olacaktır.

Lazerle labioplasti iç dudak estetiği ameliyatı videosu izle 

Dört tip Labioplasti ameliyatı vardır . Bunlardan hangisinin yapılacağına hasta muayene edildikten sonra karar verilir.Lazerle yapılan labioplasti ameliyatlarımızı videolardan izleyebilirsiniz.

Lazerle labioplasti iç dudak estetiği ile ilgili